23 Şubat 2012 Perşembe

Bugün... Engel

Bugünün duygusu toplum seleksiyonu . Toplum seleksiyonu kendiliğinden doğa ile özdeşleşen fakat asıl sebebinin insan olduğu, ön yargı kökenli ayrıştırma biçimidir. Bu konuyu ele alma sebebiyle paralel olarak konuyu irdeleyelim.
Bu konuyu ele alma sebebim kısa boylu insanlar oldu. Fakat işlememe esas sebebiyet veren ise onların karşılaştığı problemler. Çünkü o sırada bir şehir içi otobüste ayakta seyahat ederken karşımda da kısa boylu birisi vardı.
Kısaboylu olan örnek acitasyon bir örnek gibi gelse de özellikle uzun boylu bayanlarında karşısına çıkan bir problem... kısa boy örneği acitasyon olarak geldi ise yazının devamını okumayın.
Dünya git gide düşünme yapısı gelişkin insanlarla dolmakta. Artık bu yüzden önlerindeki engeller üzerinde düşünecek birikime sahipler. Ölüm insan oğlunun en çok baş etmeye çalıştığı problemlerin başında. Zaten zekasını kullandığı çoğu şey insanın kendi refahına yönelik. İşte bu ölüme karşı verilen savaşta ölümün safhalarından en kolayı genç yaşta ölmek idi. Dikkatsizlik ve bilinmezliğin sebep olduğu orta düzeydeki bu ölüm sebebinden sonra ya ilk yada son safha insan oğlunda ele alınmalıydı. Son safha ölümün vade ile ilişkisine dayanıyordu . Ölümsüzlük. Imkansızla eş değer bir kavram. O yüzden insan ilk safhayı seçti, doğumda ölüm. Bu yüzden tıp anatomi fizyoloji o zamanlar bu adlara sahip olmayan bir çok bilmedikleri bilimle beraber ölü doğumla savaştılar. Teorik olarak iyi fakat pratikte başarısız bir işe giriştiler. Doğal seleksiyon yöntemi ile yaşama elverişsiz embriyoların ölmesi gerekiyorken bir çok sakat yada genetik olarak bozuk embriyolar hayata gözlerini açtılar. Önce sakat yada hasta doğan çocuklara sebep olan insan daha sonra yoktan var ettikleri hastalıklar için çareler, hastalarına özel de yeni yaşam alanları yarattılar. Bu sürecin takibi topluma sevk oldu. Önce vicdanen sakat doğumlara , sonrasında terk edilen çocuklara yeni birlikte yaşananlara ve son olarak toplumlaşmaya mağruz kaldılar.
Bazı maddi sıkıntı çeken bu engelliler topluma girince normal olarak görünecek ti. Fakat seleksiyon doğumda olmadığı için toplumda oldu. Cinsel birliktelik için en uygun adaylar seçildi ve gene o sakat genlere sahip insanlar yanlız öldüler.
Acıma duygusuna dahada baskı yapan toplum zorla yada hasta ruhlu insanlarla bu süreci dünya üzerinde devam ettirdi. Bir soru engeli kabullenmek mi yok saymak mı ?ikiside çözüm. Fakat vicdan ile tek yol var.
İnsan kendine engeli hep kendisi koydu. Kimi zaman ölümde kimi zamanda doğumda...